ZAPARZACZ PRASA DO KAWY, ZIÓŁ HERBATY 1 l, MR-1665-1000

Producent: Maestro
Dostępność:
Jest Jest
 (45 szt.)
szt.
Cena netto: 17,89 zł 32,00 zł22,00 zł

Obudowa wykonana z wytrzymałego tworzywa sztucznego

Wkład wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury

Prasa zakończona specjalnie wyprofilowanym dzióbkiem ułatwiającym nalewanie naparu

Specjalny filtr oddzielający fusy od naparu, przygotowana kawa nie zawiera ani grama fusów

Pojemność 1 L

Zaparzacz dostępny w dwóch kolorach: czerwonym lub pomarańczowym

kolor zielony niedostępny !!!

 




Cenisz delikatny smak kawy? Przeszkadzają Tobie fusy w kawie? Mamy na to receptę, jest to: Maestro ZAPARZACZ PRASA DO KAWY, ZIÓŁ HERBATY 1 l, MR-1665-1000 Obudowa wykonana z tworzywa odpornego na temperaturę Wkład wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury Prasa zakończona specjalnie wyprofilowanym dzióbkiem ułatwiającym nalewanie naparu Specjalny filtr oddzielający fusy od naparu, przygotowana w kawa nie zawiera ani grama fusów Pojemność 1 litr Kolory: czerwony, pomarańczowy i zielony Jak używać Francuskiej prasy do kawy: 1. Należy przygotować gorącą wodę w ilości, która pozwoli zaparzyć odpowiednią ilość kawy. Woda nie może wrzeć. Powinna mieć około 95' Celsjusza czyli po zagotowaniu należy odczekać około 4 minut. 2. Dodać do prasy zmieloną kawę. W prasie należy używać kawy grubo mielonej, delikatnie jaśniejszej, wtedy otrzymamy kawę o najlepszych walorach smakowych. Ilość kawy to już zależy od naszego gustu, zaleca się zaparzyć około 2 łyżeczek kawy na 100 ml. 3. Wlej do prasy gorąca wodę w ilości, która pozwoli zaparzyć odpowiednią liczbę filiżanek kawy. 4. Umieść górną część prasy w jej wnętrzu, tak aby nie dotykać kawy, wtedy ciepło wody nie będzie uciekało. 5. Należy odczekać 3 - 4 minut. 6. Dociskaj powoli tłoczek do środka, aby oddzielić kawę od fusów. 7. Po oddzieleniu można przelać już zaparzona i oddzieloną od fusów kawę i delektować się jej delikatnością i pełnią smaku i aromatu

Gwarancja 2 lata